Roger Puigbò i Verdaguer

 | 

Atleta en cadira de rodes

 | 

Atleta en silla de ruedas

 | 

Wheelchair athletics

Roger Puigbò i Verdaguer
Notícies
Curses
Palmarès
Fotos
Enllaços
Contacte

Usuari: 
Clau: 
ICOVIC

TALLERS MALLA< altres notícies
BEIJING 08 - PASSI A LA FINAL DELS 5.000 M T53/T54
08/09/2008
La primera prova que ha disputat en Roger als Jocs Paralímpics de Beijing 2.008 ha estat la dels 5000 m. Inicialment era previst que es fessin classificatòries el dia 8, semifinals el 9 i la final l'11, però finalment avui s'han fet directament les semifinals, en tres sèries. A en Roger li ha tocat córrer la primera. Sabia que la millor opció que tenia era classificar-se per temps ja que només es classificaven directament els dos primers de cada sèrie i per tant havia de fer els possibles perquè la cursa fos rapida.
A la sortida ha quedat l'últim, ja que és a les arrencades on es nota més la diferència de categoria, i més quan les gomes, per l'alta humitat, patinen. Volta a volta ha anat remuntant posicions per tal de poder-se ficar entre el grup capdavanter format pels 5 homes més rapids de la cursa, l'australià Kurt Fearnley, el japonés Kota, el polonés Hamerlak, el canadenc Cassidy i el mexicà Gordian i ho ha aconseguit abans de la meitat de la cursa que ha arribat a encapçalar. A l'esprint final quan era a punt d'assolir la tercera posició ha hagut de frenar ja que el japonés Kota li venia a sobre i s'ha hagut de conformar amb la cinquena posició, amb un temps de 10' 15" 34.
Les altres dues semifinals s'han corregut a un ritme més lent i, d'aquesta manera, el temps d'en Roger ha estat el cinqué millor temps de les tres series, amb la qual cosa ha obtingut el passi a la final del dia 11 a la tarda.
En Roger ha estat lúnic corredor de categoria T53 que ha aconseguit passar a la final.
Pel que fa al altres catalans que han participat a les semifinals de 5.000 m, l'osonenc Rafa Botello que ha disputat la segona sèrie, més lenta, ha quedat en 7è lloc. amb 10' 54" 43 i ha quedat fora de la final i també n'ha quedat fora el granollerí Jordi Madera que ha quedat 6è a la tercera sèrie classificatòria, amb un temps de 10' 23" 80.

Atleta paralímpic

 

Wheelchair athletics

 

Esport adaptat

 

Atleta en cadira de rodes

 

Deporte adaptado

 

Cadeira de rodas

 

Carrozzina

 Osonenc Vilatortí Atleta Català Atleta