Roger Puigbò i Verdaguer

 | 

Atleta en cadira de rodes

 | 

Atleta en silla de ruedas

 | 

Wheelchair athletics

Roger Puigbò i Verdaguer
Notícies
Curses
Palmarès
Fotos
Enllaços
Contacte

Usuari: 
Clau: 
ICOVIC

TALLERS MALLA< altres notícies
3ER A LA 113 BOSTON MARATHON
20/04/2009
Aquest matí s'ha disputat a Boston (USA) la 113 edició de la Marató més antiga del calendari i de les més ràpides per als corredors en cadira de rodes.
El dia s'ha presentat fred i amb un vent intens que ha perjudicat l’obtenció de bones marques. El sudafricà Ernst Van Dyk, guanyador amb aquesta de 8 edicions de la cursa, s'ha escapat, ja de sortida, afavorit per la bona aerodinàmica que té (és amputat de les dues cames) i que li ha permès rodar, en les llargues baixades de la cursa i amb el vent en contra, a més de 64 km/h de màxima, uns 10 Km per hora per sobre de la velocitat dels més ràpids dels altres corredors i plantar-se sol a la línia d'arribada amb un temps d'1h 33' 29".
En Roger s’ha mantingut tota la cursa al capdavant del grup perseguidor, alternant-se, amb el japonès Soejima que, en el km 35, ha llançat un atac que li ha permès distanciar-se d’en Roger i entrar en meta en segona posició (1h 36’ 57”). Cinquanta segons més tard ho feia en Roger que ha ocupat la tercera plaça del podi.
L’altre català, el manlleuenc Rafa Botello, ha entrat en sisena posició amb 1h 38’ 52”.

Atleta paralímpic

 

Wheelchair athletics

 

Esport adaptat

 

Atleta en cadira de rodes

 

Deporte adaptado

 

Cadeira de rodas

 

Carrozzina

 Osonenc Vilatortí Atleta Català Atleta